13CB

Una casa construïda a principis dels anys 2000 necessita una reforma interior a la planta baixa: la família propietària d’aquesta segona residència ha crescut i necessiten convertir la sala polivalent de la PB, fins ara utilitzada com a magatzem, en un dormitori doble i un espai de jocs per als nens, també es vol repensar l’habitació infantil i convertir el lavabo en bany complet.

La proposta es configura mitjançant la creació d’elements de mobiliari que distribueixen la nova planta. Per començar, s’instal·la un armari de sota escala tancat i insonoritzat que permetrà incorporar la rentadora, fins ara situada al bany, i així alliberar espai per  a la dutxa per acabar d’equipar el bany complet. A l’habitació infantil es retiren les lliteres i  se’n creen unes en L a mida per tal d’aprofitar més l’estança. Finalment, l’espai diàfan es divideix mitjançant un armari que dona servei a tots dos costats: a un dels costats l’habitació per als pares, a l’altre l’espai de jocs per als nens. Per acabar de tancar l’habitació dels pares i aportar-hi una mica d’intimitat però sense tancar el pas de la llum, s’hi instal·la una porta corredissa construïda amb fusta massissa i panells de policarbonat.

Per tal d’unificar tots els espais, els acabats exteriors dels armaris es fan amb fusta d’avet polida i tractada amb ceres orgàniques. A la franja superior de l’armari divisor es creen dues lluminàries d’ambient, mitjançant una tira LED amagada darrera un panell de policarbonat.


Equip: Marta Cristóbal i Jordi Malet

Fusteria: Olau Puig

Construcció: Olau Puig, Jordi Malet i Gaspar Jaroslavsky

Paleteria: David Solanes

Instal·lacions: Xavier Soro

Fotografia: Del Rio Bani